Datorväska, ryggsäck, damväska

"Visionen är att skapa en balanserad mix av smart funktion och tidlös estetik - på ett transparent och hållbart sätt"

Bukvy grundades i Stockholm av barndomsvännerna Joanna Bark och Elena Ekström. Det började med en dröm om den perfekta väskan. En väska som kan bäras vid alla tillfällen, anpassas efter behov och hålla saker och ting på sin plats. Väskan ska förändras så som livet gör. Elena och Joanna levde aktiva liv med jobb på språng, särbos, sena nätter, rörliga dagar och med för många saker att bära. Två vänner med handväskor, ryggsäckar, påsar och plånböcker för att rymma allt de behövde. Laptops, skissblock, matlåda, böcker, nycklar, snacks, glasögon, telefon, yogakläder och mycket mer.

Redan som barn drömde vi om den ultimata flykt- och överlevnadsväskan. Den måste flyta, innehålla milkshake, passa för livet i rymden och naturligtvis en bästa vän. Idag ser drömmen annorlunda ut men det som startade i en längtan efter att vara fri, i rörelse och känslan av att alltid veta vart de viktigaste sakerna är blev till ett livsprojekt.

Det har tagit veckor och år av konstruktion, diskussion, hantverk och test att komma fram och vi presenterar med stolthet vår enkla kollektion.

HÅLLBARHET

Alla items är producerade i vår noggrant utvalda studio i Portugal där människor arbetar under goda förhållanden. Vi använder enbart Europeiskt sourcade läder vilket innebär att djuren levt och hanterats enligt europeisk standard. Inga farliga kemikalier har använts och det som ibland används är noga reglerat och hanteras enligt EUs riktlinjer.  

KVINNLIGT ENTREPRENÖRSKAP

Bukvy är grundat, ägs och leds av kvinnor. Det är ett företag av kvinnor för kvinnor. Genom att äga 100% företaget och våra processer kommer vi aldrig att tumma på våra frågor gällande miljö eller människorätt. Vi tror på att saker får ta tid för att utvecklas rätt och finansiell utveckling är inte vårt främsta mål. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av grundarna direkt via mejl eller via sociala medier.  

Väskor för och av kvinnor

Tack för att du stöttar Bukvy och vår vision!

Bästa,

Elena Ekström & Joanna Bark